Cumartesi, Eylül 09, 2006

Marzipanli gül figürlü kakaolu yas pasta


Bu benim marzipanli ilk pastam yaparken cok hosuma gitti,cok zevkliydi ve tekrar marzipanli baska pastalar yapicam.Sizinde denemenizi tavsiye ederim.Görüntüsüde tadida gercekten cok güzel.tarifimi eksiksiz uygularsaniz sonucun garanti oldugunu göreceksiniz.
Keki icin:
4 yumurta
120 gr butter (tereyag)
80 gr.bitter cikolata
1 su bardagi toz seker
1 su bardagindan bir parmak az un
3 yemek kasigi yogurt
1 yemek kasigi recel (cilek,ahududu,bogurtlen,visne...)
3 yemek kasigi toz kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
kremasi icin:
Ben burda krem santi gibi olan migrostan aldigim varieta marka mavi paketteki tozdan kullaniyorum.Ama siz isterseniz sivi kremalardanda yapabilirsiniz.Bir cay bardagi süt bir paketi icin iki paket daha iyi oluyor.3-5 dakika mikserle iki poset krema tozunu ve sütü koyu bir kivam alincaya kadar karistiralim.Sonra dr.oetker marka rahmhalter(krema sertlestirici)ekleyip 3 dakika hizli devirde mikserle karistiralim.
Üzeri icin:
Marzipan yani seker hamuru istege bagli renkte kullaniyoruz.Ben yesil,bej ve sari rengini kullandim.Ayrica yagli firin kagidi ve bir de acmak icin merdane gerekiyor.

Öncelikle kelepceli kek kalibimizi alimunyum folyo ile dibini kaplayip sonra firinimizi 185 derecede calistirin.bir kucuk kabin icinde butteri mikrowellide eritin sicakken icine bitter cikolatalarinizi ekleyip iyice karistirin sos gibi pürüzsüz olmali.
Sonra orta boy bir kabin icinde yumurtalari ve sekeri mikserle karistiralim , sonra yogurt ve receli ekleyip karistirmaya devam edelim, sonra cikolatali karisimi ekleyip karistirmaya devam edin.En son geri kalan malzemeleri(un,kabartma tozu,vanilya,kakao) bir süzgece koyup eleyerek yavas yavas karistirmaya devam edin karistirma islemi bitince kalibiniza döküp 45 dak-1 saat arasi pisirin.45 dakika olunca bir cikarip kontrol etmekte fayda var,bir bicak yardimiyla kontrol edin,keke batirin ve cikardiginizda temizse tamamdir.Pistikten sonra kekimizi ikiye keselim. Kremasini birinci parcanin ustune sürelim ve ikinci parca kekimizle ustunu kapatip bastiralim.ustunude kremamizla guzel puruzsuz bir sekilde kapladiktan sonra buzdolabinda 1-2 saat bekletelim.
Diger yanda istedigimiz renkteki marzipani iki yagli kagitin ortasina koyup merdaneyle acalim yufka gibi.sonra pastamizin ustunu kapliyalim.Daha sonra gül yapip üstüne yerlestirelim (tabiki istediginiz sekilleride yapabilirsiniz.araba, ayicik, kalp vs...)istegimize bagli olarak figürleri yerlestirip süslüyelim.Iste pastamiz hazir.servis yapabilirsiniz.afiyet olsun.Bir baska sefere daha degisik suslemelerle deniyecegim.sizinde denemenizi tavsiye ederim.AFIYET SEKER OLSUN.

Hiç yorum yok: