Salı, Eylül 12, 2006

Bir cesit ev yapimi cezerye(havuc lokumu)



Cezerye Adana ve cevresine ait bir tatli lokum cesididir.Ana malzemesi havuc seker ve ceviz veya antep fistigindan ibarettir.Benim yaptigimda ev yapimi olan havuc lokumu.Kolay bir tarif oldugu icin özel günlerde kucuk aperatif olarak yapabilirsiniz.Biz genelde erkek kardesimle yilbasinda yapardik, Oda cok sever, cani cekince söylerdi hemen yapardik (havuclari rendelemesi sartiyla).Cok güzel günlerdi.
neyse gelelim tarifimize:
1 kilo kadar kirmizi havuc
2 su bardagi toz seker
1 su bardagina yakin dogranmis yada dovulmus ceviz ici
1 tatli kasigina yakin tarcin
1 paket ister kakaolu ister sade petibor biskuvi(ben bu sefer kakaolusunu kullandim)
1 su bardagi hindistan cevizi
Öncelikle havuclarimizi rendeliyoruz.Biskuvilerimizi elimizle bir kabin icerisinde un gibi ufaliyoruz.Cevizlerimizi kucultuyoruz.Teflon tavamiza rendelenmis havuclarimizi koyup sekeri ustune dokuyoruz ve ocagimizi yakiyoruz.resimdede göreceksiniz.suyunu brakinca birkac dakika spatula ile karistirarak pisiriyoruz.sonra tarcini ekliyoruz ve cevizide ekleyip bir kez karistirip biskuvi unumuzu ekliyoruz.Karistirip 2 dakika sonra ocagi kapatip sogumasi icin baska bir kaba bosaltiyoruz.soguyunca karisimimizdan bir ceviz buyuklugu kadar parcalar alip hindistan cevizi koymus oldugumuz tabaga koyuyoruz.hindistan cevizine iyice buladiktan sonra servis tabagimiza aliyoruz ve soguyunca afiyetle yiyoruz.AFIYET SEKER OLSUN...

Hiç yorum yok: