Cumartesi, Eylül 20, 2008

GÜLLÜ TATLI VE GECIKMISTE OLSA TARIFI






Öncelikle gecikmelide olsa tarifimi hemen yazicagim yalniz pismis halini fotografini cekmeyi unutmusum kusuruma bakmayin.ama gercekten pismis halide cok güzeldi bu tatliyi en az 100 kisi yedigi icin size sahit bile bulabilirim.garantilidir yani...neyse tarife gecelim...
malzemeler:
1 su bardagi sivi yag(2 dl'lik bardak benim ölcüm)
Yarim su bardagi yogurt
1 su bardagi irmik
1 yumurta
Yarim paket oda sicakliginda bekletilmis margarin yada tereyagi
1 paket vanilya
Yarim paket kabartma tozu
1 cay kasigi sirke (üzüm veya elma sirkesi)
bir tutam tuz
aldigi kadar un kulak memesi yumusakliginda bir hamur olucak.
tüm badem taneleri yani 1 paket mandel
serbeti icin:
3 su bardagi
2,5 su bardagi seker
ceyrek limon suyu
hepsi bir tencerede yaklasik 10 dakika kadar kaynatilacak yani ben aslinda kaynayinca 2 dakika bekleyip kapatiyorum altini eger cok kaynatirsaniz sekerlenir...
hamuru icin önce yumurta,yogurt,siviyag karistirilir,sonra margarin ve diger malzemeleri ekleyip ele yapismayacak bir hamur elde edilir ve beze haline getirilip tezgahin üstünde cok az bir un yardimiyla cok ince olmayacak sekilde acilir ve cay bardaginin agzi ile daire seklinde hamurlar kesilip fotograftaki gibi 4 tanesi üst üste konulur ve en son hamurun üstüne 2 tane badem konur (bunlar gülün ortasina gelmis olacak)ve sarilip ortasina hafif bastirarak gülün alt kisminin inceligi elde edilir ve ortadan kesilir.tepsi yaglanip tepsiye dizilir.önceden isitilmis firinda 180 derecede üzerleri pembelesene kadar yaklasik 25-30 dakika pisirilir.firindan cikinca üzerine ilik serbet gezdirilir üzerine mümkünse bir tepsi kapatilir ve bir kac dakika demlendirildikten sonra üzerindeki tepsi alinir ve servis yapilir...afiyet olsun...
not:anlasilmayan bir yer olursa yorum kommentar yazarak cevap yazabilirim...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Acelya hanim,

Sitenizi yeni gordum ve verdiginiz tarifler resimlerle bir arada cok guzel olmuslar.

Gercekten de guzel pasta yapabiliyorsunuz. Sizden cok sey ogrenebilirim.

Bazi kekler gordum ama tarifleri yok, rica etsem onlari alabilmem mumkun mu?

Tesekkur ederim

Ümran

songul dedi ki...

merhaba ümran hanim öncelikle yorumunuz icin tesekkür ederim uzun süredir ihmal ettigim blogumu bundan sonra yorumlara cevap vererek basliyacagim.istediginiz kek hangisi bana tam olarak yazarsiniz tarifini yazabilirim.eger seker hamurlu pastalarimdaki kek ise genelde bitter cikolatali bir kek tarifim var ilk blogumu actigim zaman yazmistim blogumda var o tarifi cok uygun buldugum icin onu yapiyorum,pandispanyadaki yumurta fazla oldugu icin ben sevmiyorum ve kullanmiyorum.her zaman bana burdan yazabilirsin ve bende elimden geldigi sekilde yardimci olurum size...sevgilerimle kendinize iyi bakin...

Adsız dedi ki...

tatlıyı şerbetlerken tatlı hangisi sıcak olacka hangisi soguk. tatlı sıcak şerbet soğuk ? yada serber sıcak tatlı soğuk. nasıl olacak :)

songul dedi ki...

Tatliyi serbetlerken serbeti ilik tatli sicak olacak.