Cuma, Şubat 06, 2009

Zeytinyagli Kereviz


Bu tarif cok hafif ve özel davetlerde kullandigim bir tarif.tabiki kerevizi sevende var sevmeyende ama denemeyenler denesin öyle güzel olup olmadigina karar versinler bence...
malzemeler:
istege bagli kereviz 3 tane büyük boy ve taze kereviz
2 kasik kadar un
1 limon
1 adet bezelye havuc konservesi
1 adet patates
1 adet sogan
1 demet dere otu veya maydanoz (ben burada kuru dere otu kullandim süslemede taze maydaniz ile süsledim.
tuz ve seker
1 cay bardagi kadar zeytinyagi
karabiber

Önce kerevizleri soyup ikiye kesip icini canak seklinde oyuyoruz yikayip bir kapta 2 yemek kasigi un,1 yemek kasigi seker,1 bardak su ve 1 limon suyu karisimi yapilir ve kerevizler bu karismda karistirilip tencereye alinir bu sivi karism üzerine dökülür ve kapagi kapali olarak yaklasik yarim saat kadar kisik ateste pisirilir arada kontrolediniz eger suyu azalirsa cok az su ekleyebilirsiniz.diger taraftan soganlar yarim halka halinde ince dogranir ve tavada zeytinyagi ile pembelesinceye kadar kavrulur konserve acilip yikanip suyu süzdürülür 1 patateste kücük küpküp dogranir önce patatesler eklenir ve iki 3 dakika soganla birlikte kavrulduktan sonra bezelye ve havucta eklenip üzerine biraz tuz ve karabiber atilir ve ocaktan alinir.pismis olan kerevizlerin icine paylastirilir ve cok az su ve zeytinyagi karisimi üzerine dökülüp kapagini kapatip icindeki patatesler pisene kadar pisirilir.pistikten sonra servis tabagina konur ve dibinde kalan unlu sostan üzerine gezdirilir dere otu ile süslenir,afiyetle yenir...afiyet olsun...

Hiç yorum yok: