Pazartesi, Mayıs 14, 2007

iste MCQUEEN CARS yani arabali pastamiz





Bu pastayi arkadasimin oglunun dogum gunu icin siparis uzerine yaptim.Yani anliyacaginiz siparisler alip artik yapabiliyorum.Su anda diyette oldugum icin evime hamur isi yapmiyorum.En azindan boyle seyler olunca ugrasmak hosuma gidiyor yapmayi cok seviyorum cunku.Emegimin karsiliginida aliyorum tabiki.Ama gercekten tadinin begenilmesi benim icin onemli.Hersekilde sikayetlerede acigim soyle olsaydi boyle olsaydi yorumlari degerlendirmek isterim.
Bu pastanin kekini kakaolu pandispanya yaptim bir adet yuvarlak bir adette borcamda dikdortgen.Her iki kekide 3 katli kestim.Aralarina vanilya aromali kremami surdum ve dikdortgenden alt parcasini ustunede yuvarlak olani ikiye kesip araba seklini olusturdum.uzerini bolca kremeyla kaplayip buzdolabinda beklettim.Sonra seker hamurumu kirmizi toz boyayla renklendirip uzerine gecirdim digerleride carsin fotografina bakarak yaptim.Üzerine dogumgunu cocugunun ismini ve yasini yazdim.Sahibi begendi bende oyle hep istiyordum cars pastasini yapmayi sonunda yaptim.Bu arada haziranda dogum gunu olan bir arkadasimin oglunada yapicam siparis aldim.Onada ayni ozenle calisip yapicam.Sizde begendiniz mi?...

Çarşamba, Mayıs 09, 2007

Muhtesem bir manzara ve süpriz kurabiye




Antalya'nin uc buyuk sellalesi var meshur olan manavgat,kursunlu ve duden sellalesi.Evlenmeden once manavgat ve kursunlu sellalesini görmüstüm.Esimin yemin törenine arabayla gidip antalya uzeri dönmüstük mersin'e.gidiste konya mevlanayi gezdik benim 3.cu gidisim oldu.antalyadada düden sellalesini gezdim cok güzeldi.herkese tavsiye ederim bu 3 sellaleyi gezmelerini vede konya mevlana müzesini ziyaret etmenizi...
kurabiyede türkiyede annemin günü icin yapmistim.bloglarda gezerken hosuma gitmisti.icinin gorunusude cok guzek isirdiginizda bir findik tanesi süpriziyle karsilasiyorsunuz tadida güzel.
malzemeler:3,5 cay bardagi un,2 yemek kasigi kakao,1,5yemek kasigi sut,100 gr margarin,yarim su bardagi pudra sekeri,findik tanesiir avuc kadar,1 paket bitter cikolata.

Kücük Askerim ve burdur






Gectigimiz ay esim burdurda kisa donem askerligini yapti.yemin törenine gittigimizde askeriyenin icinde mehmetcik vakfina yardim amaciyla yapilmis kermes vardi.Hersey o kadar güzeldiki insan o kadar cesidin arasindan hangisini yiyecegine sasiriyor.sanirim askeriyedeki uzman cavus,subay,asker... esleriydi bu guzel yiyecekleri hazirliyanlar.Hepsinin ellerine saglik.cok anlamli bir kermesti insallah guzel yardimlar toplanabilmistir MEHMETCIK VAKFIMIZA.Ayrica fotograf cekmeme izin verdikleri icin cok tesekkur ederim.
EEE Tabiki Mersindeki fenerbahce meydanini ziyaret etmeden gelmedik.dogustan fenerbahceliyiz nede olsa.

ISTE GELDIM BURDAYIMMMMMMMM........







Nisan ayi boyunca burada degildim maalesef. Öncesindede hazirlik asamasi olan bir zaman diliminde yeni tariflerimi eklemeye firsatim olmadi.neyse uzun bir tatilin ardindan iste geldim ve burdayimmmm diyorum.elimde o kadar cok ekleyecegim guzel pastalar ve tatilimden cektigim guzel fotograflar varki hangisinden baslayacagimi bilemiyorum.tatile mersin tarsusta ailemin yaninda gecirdim hem cok rahat hemde cok guzeldi.